Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

10Dec/082

Årets tester av sällskapsspel

Tänkte försöka gå igenom några av alla de tester av sällskapsspel som genomförs så här års i alla möjliga tidningar. Tänkte att vi skulle titta lite på de spel som har lyckats lite bättre än övriga spel.

Thebes har fått höga betyg i nästan alla tidningar där det har varit med. Bland annat toppbetyg i GP. Har tyvärr inte testat det själv och kan därför varken hålla med eller säga att "alla" har fel. Men som sgat, det har fått fina betyg både här och där.

När då då? har även det fått fina betyg, i både ICA-Kuriren och Metro men även GP och NT har gett När då då? bättre än medel. Enligt dessa "källor" är När då då? ett säkert kort i jul.

Novem, som bland annat vann guldtärningen (åretsspel) 2008, har fått ganska blandande betyg. Allt från 5/5 i ICA-Kuriren och Metro, ända ner till 3/5 i Kristianstadbladet. jag har provat novem vid ett tillfället och tyckte det vara helt ok och ganska mysigt. Men jag vet inte riktigt om spelet håller i längden?

Roqfort har även det fått en hel del bra betyg i de tidningar som har testat spelet. Så är man ute efter ett barnspel och inte riktigt vet vad man ska köpa, så är Roqfort det man ska ta, iaf enligt tidningarna.

Jag är, jag gör är ett annat barnspel som har fått riktigt bra betyg. Så tycker man inte om råttor så kan kanske Jag är, jag gör vara det rätta valet av årets sällskapsspel?

TP: Digital Choice är ett nytt TP, där man istället för kort använder en elektronisk dosa som innehåller alla frågor. Man kan även ladda dosan med nya frågor via sin dator. jag personligen tror att TP Digital Choice kommer plocka stora delar av frågespelsmarknaden. Av den enkla anledningen att frågorna kan hållas uppdaterade och korrekta via datorn. Tidningarna har i sina tester gett "spelet" lite blandade betyg. Men i överlag ligger det strax över medel.

Lite länkar till speltesterna för att läsa om alla dessa spel och en hel del andra.:

Kristianstadsbladet

Vi Föräldrar

Sydsvenskan

ICA-Kuriren

Metro

GP

Kommentarer (2) Trackbacks (0)
 1. Hej!

  Vilken trevlig webbplats! Det var roligt att hitta vårt spel Korso så positivt omnämnt i ett av de refererade testerna – ett test vi inte hade hittat än (Kristianstadsbladet).

  Vore roligt om ni skulle vilja skriva något om vårt spel. Vi skickar gärna ett provexemplar.

  Mvh,
  Kjell
  Upphovsman & delägare
  Kul & Klok Design HB

 2. Härligt med test av sällskapsspel!
  http://www.alltomsallskapsspel.se kommer ni att kunna se test från Sveriges alla tidningar i november/december 2009.


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.