Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

22maj/140

One Night Ultimate Werewolf

17126-1-M

Ännu ett "vem-är-du-vem-är-jag" spel. Den stora skillnaden med detta spel och övriga inom samma kategori är främst att man bara kör en runda och spelet endast tar ca 10 minuter att spela.

Men annars är det som "vanligt" några som ska har ihjäl någon/sabotera för andra och det gäller att lista ut vem som är vem. Har ska byborna ha ihjäl minst en varulv och för varulvarna gäller det att klara sig och se till att man håller sig gömd. Alla spelare har roller, som har olika förmågor. Vissa är som sagt varulvar och deras förmåga är att de vet vilka andra som också är varulvar (eller de vet det iaf i början av rundan). Vanliga bybor har ingen förmåga och ska bara försöka hålla sig levande. Sen så finns det som sagt ett antal andra roller, som t.ex. "Troublemaker" som under natten byter plats på två kort (som talar om vilken roll en spelare har) utan att någon ser bytet. Detta innebär att man inte längre är den roll som man tror sig vara. Vilket innebär att man nu t.ex. kan vara en varulv fast man tidigare var en bybo, utan att veta om det. Förutom att alla spelare har varsin roll så finns det även tre roller i mitten av bordet, med baksidan uppåt, vilket gör att man inte kan vara säker på vilka roller som är aktiva och inte.

Spelet har en hel del slum och avsaknad av information, vilket gör att man alla gånger inte kan spela så taktiskt, men det är ändå en del att tänka på. När rollerna har använt sina förmågor, vilket sker under natten så ingen ser, så ska man på dagen komma överens om vem eller vilka som ska skjutas. Detta bör ske på tid och ta max ca 10 minuter. När man har valt så pekar alla samtidigt på den vill döda och den eller de som får majoritet dör. Om alla pekar på varandra, så alla har varsin röst ("cirkel-peka") så är det ingen som dör. Finns det då ingen varulv bland spelarna så vinner byborna och annars så vinner varulvarna. Annars kontrollerar man och ser om det finns minst en varulv bland de som har blivit dödade och i så fall vinner byborna och annars så vinner varulvarna.

För att underlätta spelet så finns det en utmärkt app (Android och IOS) som hjälper en med rollerna och deras förmågor samt även en timer att använda för att stressa på besluten under dagen.

Klicka här för att köpa detta eller andra sällskapsspel.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.