Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

10jun/130

The Resistance: Avalon

14248-1-M

Vi spelade en hel del Avalon för ett tag sen. Måste säga att det är det perfekta partyspelet om man är 8-10 personer.

Spelet går ut på att man är två lag, de goda och de onda. De onda känner till varandra, medan de goda inte känner till någon annan spelare än sig själv (förutom Merlin, som vet vilka dem onda är). Sen så ska de goda försöka lyckas med 3 uppdrag, utav 5, medan de onda ska se till så att 3 uppdrag misslyckas.

Inför varje uppdrag så väljer den spelare vars tur det är ut x antal personen (olika för olika uppdrag och antalet spelare) som ska med på uppdraget. När personerna är valda så ska alla som spelar rösta om detta lag ska få göra uppdraget eller ej. Blir det majoritet för, så sker uppdraget. Annars går turen vidare, och ett nytt lag väljs ut. När uppdraget sker så väljer varje person som är med i uppdraget ett Success eller ett Fail-kort och spelar dessa med baksidan uppåt (hemligt). Dessa kort blandas och visas sedan upp. Om det är minst ett Fail-kort med i uppdraget så misslyckas det. Annars så lyckas uppdraget. Det gäller alltså för de onda att se till att få vara med på uppdraget samt spela Fail-kort, utan att avslöja sig, för att kunna vinna spelet. Utöver dessa enkla regler så finns det lite specialfall. T.ex. om de goda lyckas med tre uppdrag så har de onda ändå en chans att vinna genom att identifiera vem som är Merlin. Det gäller alltså för Merlin att använda sin kunskap på ett bra sätt utan att avslöja sig. De onda vinner även om 5 uppdrag i rad röstas ner från att ske.

I Avalon finns även en hel del andra roller utöver Merlin som man kan spela med för att gör det lite mer utmanande. I vanliga Resistance finns istället så kallade plot cards som gör spelet lite mer komplicerat. Vill man verkligen ha en utmaning så går dessa roller och plot cards att använda samtidigt, om man har båda spelen dvs.

The Resistance, The Resistance: Avalon och många andra sällskapsspel går att köpa från WorldofBoardGames.com

 

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.