Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

9jan/071

Bluff

Har spelat detta enkla tärningsspel en hel del nu runt jul och nyår.

Bluff är ett enkelt, snabbt och riktigt skoj spel.

Varje spelare slår 5 tärningar i hemlighet och sen gäller det att gissa hur många tärningar det finns. Nästa spelare ska sen antingen höja "budet" eller "syna". När man höjer så gissar man antingen samma antal tärningar men med en högra siffra, t.ex. från 4 treor till 4 fyror, eller så måste man höja antalet tärningar och då välja valfri siffra. För att göra det hela lite roligare finns det även med en joker på varje tärning (istället för sexor) som hela tiden räknas till det aktuella budet.

När någon "synar" så förlorar personen som la budet lika många tärningar som det fattas till antalet som är sagt. Finns det fler tärningar så förlorar personen som synade lika många tärningar som skillnanden. Är det exakt lika många tärningar så förlorar alla förutom personen som la budet varsin tärning.

Spelet förtsätter tills det bara finns en spelare kvar med tärningar.

Har även spelat spelet en del under namnet Liar Dice för något år sen. Dock så förlorade man bara en tärning åt gången när vi splade samt att det inte fanns någon spelplan som visar vilka bud som finns, etc.

Kan verkligen rekommendera spelet då man vill spela någon som inte heller hela dagen att spela. Spelet är gjort för 2-6 spelare men man bör nog vara minst 3-4 för att det ska bli riktigt skoj. Bluff passar de flesta så alla borde ha ett hemma så man kan spela med nästan vem som helst.

Kommentarer (1) Trackbacks (1)
  1. Hejsan! Vart kan jag köpa spelet Bluff?
    Tacksam för hjälp //Lena


Leave a comment