Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

10mar/070

Swat 4

Igår lirade vi SWAT 4 på 4-5 pers. Swat 4 är ett grymt skoj multiplayerspel. Som namnet säger är man del i en SWAT styrka som gör en massa olika uppdrag. Man är alltså poliser med trevliga vapen och andra grejer. SWAT är långt ifrån andra spel som t.ex. CS, i SWAT är tricket att försöka fånga så många som möjligt och inte döda dem. Om du nu ändå dödar någon så se för guds skull till att du först skrek "police, hands up" eller liknande samt att han siktade på dig. Skulle du döda någon obeväpnad så får du massa minuspoäng och dödar du någon med vapen som inte siktar på dig får du också minuspoäng.

En normal dörröppning ser ut som följer:

1. Någon i Teamet täcker bakåt så ingen kommer och skjuter en bakifrån.

2. En annan tar upp sin Optiwand (utrustningsgrej) och kikar under dörren för att se vad som finns på andra sidan.

3. Någon dyrkar upp dörren/skjuter upp den.

4. En annan kastar in en gasgranat/flashgranat för att sätta brottslingarna ur spel.

5. En eller helst flera stormar in och täcker varsin del av rummet och skriker "Police", "Hands up" eller vad det nu blir när man trycker på "use" knappen som säger olika saker.

6. De som då siktar och skjuter mot en tar man ut innan de dödar någon i gruppen.

7. Någon /några håller uppsikt och täcker medan någon/några sätter handklovar på de man fångat samt på de civila.

8. Alla fångar och döda rapporteras via "use" knappen till centralen.

9. Dags för nästa rum och starta om igen.

Det roliga i spelet är det taktiska, det är mer planera och samarbeta än springa runt och skjuta. Det är verkligen en utmaning att bedömma vem som är brottsling och vem som är civil när man stormar in i ett rum fullt med gas och ropar "police, hands up". Det blir än värre om någon i rummet skjuter mot en, då är det bråttom att hitta vem man ska skjuta och vem man inte ska skjuta.

Man kan såklart även lira single player och då styr man sina AI poliser med olika kommandon så att de gör som man vill t.ex "Öppna dörren, släng in gas och säkra rummet" så försöker de göra just det.

Du hittar mer på spelets sida http://www.swat4.com/us/site.html

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.