Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

4mar/070

Capitalism 2 är nog rätt bra ändå…

Capitalism 2 är som det låter på namnet ett ekonomispel. Vad jag vet är det ett av de allra bästa inom sin genre.

Jag lirade en hel del Capitalism 1 för sisådär 6-7 år sedan och det var riktigt trevligt då. Ibland kanske lite mycket micromanagement men det var riktigt skoj.

Jag lirade 2:an första gången för några år sedan men fastnade inte riktigt då. Igår började jag ge det en chans till och hittils är det riktigt trevligt. Jag har bara kört lite "tutorial uppdrag" hittils men jag känner igen hur det funkar från 1:an och de ändringar som gjorts har gjort spelet bättre.

Capitalism går ut på att man ska styra ett företag så bra som möjligt och konkurrera ut sina motståndare. När man spelar har man ett antal städer att verka i. I dessa städer bygger man olika byggnader som t.ex. fabriker, affärer, forskningslabb, huvudkontor, gruvor etc. Varje sådan byggnad består sedan av 9 delar som man sedan väljer hur de ska se ut. I en fabrik väljer man t.ex. inköpsavdelningar som köper olika råvaror, sedan binder man ihop dessa inköpsavdelningar med tillverkningsavdelningar som sedan tillverkar produkter. Man binder sedan ihop en säljavdelning med tillverkningsavdelningarna så att man kan sälja de färdig produkterna.

Man säger sedan åt sina affärer att köpa in färdiga produkter från fabrikerna och sedan säljer man dem.

Givetvis sätter man priset på produkterna från både fakrikerna och affärerna. Men det räcker inte med det, varje produkt har även en kvalitet och ett varumärke. Genom att satsa på att uppgradera sina fabriker så får man bättre kvalitet och genom att satsa på marknadsföring så blir varumärket mer känt. Vad man bör satsa på beor på produkten och vad konkurrenterna gör. T.ex. på mjölk är inte varumärket så viktigt men för t.ex. parfym är varumärket viktigast.

Spelet är mycket komplext men inte så där jättesvårt att lära sig. Visst det tar ett antal timmar att lära sig och sedan ännu fler att spela men för den som gillar ett bra ekonomispel är det värt tiden.

Det finns såklart en massa annat man kan göra i spelet också som t.ex. att köpa upp sina konkurrenter och satsa på att spekulera på börsen.

Mer info hittar du på http://www.enlight.com/capitalism2/

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.