Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

1apr/091

Left 4 Dead – ett perfekt co-op spel

Lirade Left 4 Dead med 3 vänner i helgen. Perfekt co-op spel. Man kan vara upp till 4 personer som spelar tillsammans mot spelet och försöker ta sig igenom storyn som går ut på att ta sig ut från en zombieinvaderad värld. På sin väg runt i hus, skogar etc etc så ska man försöka att inte bli dödad av zombies. För att överleva måste man hela tiden befinna sig nära sina 3 vänner och kämpa tillsammans och täcka av alla håll. Om man hamnar ensam så är man snabbt dödad.

Man försöker röra sig mer eller mindre i klump och täcka alla riktiningar. De zombies som man måste klara sig förbi finns i flera olika former. Först har man de vanliga zombisarna som står och dräller lite varstans, dessa är ganska lätta att ta ut. Sedan kommer med jämna mellanrum en anstormning på kanske 30 zombies på några sekunder och då gäller det att alla i sällskapet är med och tar hand om dessa så smidigt som möjligt ;)

Sedan finns det 3 special zombies. En specialzombie hoppar på en hjälte och gör så att denne inte kan ta sig loss. Efter några sekunder dör man ... om inte en annan av de 4 kan "ta hand om" denna zombie genom en välriktad skottsalva.

Den andra specialzombien skickar ut en tunga eller liknande och drar iväg en av hjältarna. Även här gäller det för övriga att vara snabba och skjuta av tungan eller skjuta zombien.

Den tredje och värsta är "tanken" .. en stor jätte som tål en massa stryk och ger en hel del stryk också. För att slå ut denna krävs att många samarbetar. Sedan finns även en häxa som man inte bör väcka ;)

Det som gör left 4 dead till ett så bra co-op spel är att man hela tiden måste samarbeta. Om man blir utslagen (livet blir 0) så dör man inte direkt. De övriga 3 har några sekunder på sig att återuppleva den utslagna. Skulle man lyckas dö helt (dvs ingen hinner rädda en) så dyker man efter kanske 30 sekunder upp i något stängt rum i spelet. Då kan de övriga befria den som är "död". Detta gör att man sällan behöver vänta på övriga utan oftast är man alla 4 som strider och när man väl dör helt (alla 4 döda) så sker det oftast samtidigt just eftersom det blir mycket svårare om någon/några är döda och inte längre kan hjälpa till.

Man har några olika vapen att välja på som hagelbössa, automatvapen, pistol etc. Sedan finns lite medic kits som man kan hela varandra med.

Så vill du ha ett bra co-op spel så köp detta. Iofs vet jag inte hur länge det håller. Vi hann igenom storyn på en mellannivå på 2 dagar. Men man kan ju köra nån bana här och där om man vill det. Vill man lira ensam s tar AIn över de övriga 3 i sällskapet. Om man spelar co-op och vill ta en paus kan man trycka på esc så tar AIn över ett tag tilsl man själv vill hoppa in igen, ruggit smidig funktion.

Kommentarer (1) Trackbacks (0)
  1. Din sida är cool men kan jag få veta hur du gorde den jag har redan en men jag kan inte koma på


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.