Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

26sep/062

Entertaible – Digitaltspelbord

Inte direkt någon nyhet men jag tänkte iaf skriva några rader om detta "nya" koncept.

entertaible

Philips har börjat leka med en 32" tryckkänslig LCD-skärm. Tanken är att man kan använda diverse olika spelplaner och genom att skärmen är tryckkänslig så kan man flytta runt sina pjäser och spela olika spel.

Vet inte riktigt om jag tycker om idén men om det kan få fler av dagens digitala människor att spela mer brädspel så är det inte helt fel. Samt att man skulle spara en hel del plats om man bara hade en spelplan med alla olika bräden i istället för en hel hög. Men som sagt annars tycker jag att dagens traditionella brädspel har sin charm och bör bevaras ett bra tag till.

Kommentarer (2) Trackbacks (0)
  1. Ja, det där med plats är ett väldigt bra argument. Redan efter mer än en handfull olika brädspel så börjar de flesta tänka på var de ska ligga.

  2. Jo spel brukar kunna ta upp en hel del plats.

    En annan sak som skulle kunna vara bra är att om man har möjlighet att ladda ner nya spelplaner (bräden) från nätet. Detta skulle göra att spelen förmodligen blir mycket billigare än dagens.
    Ta t.ex. Settlers, det skulle vara hur kul som helst om man hade en massa olika spellayouter att spela på istället för bara den ”vanliga”. Precis som det finns på online versionen av Settlers där jag brukar hänga.


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.