Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

20sep/061

Wien till Istanbul – RT3 style

Lirade lite Railroad Tycoon 3 igår och försökte fixa kampanjen Orientexpressen. Det hela gick ut på att man skulle bygga järnväg från Wien till Istanbul. Det är en bit att bygga men det borde inte vara några större problem trodde jag.

Nu var det även så att man skulle se till att det personliga värdet var 15 M men det trodde jag inte heller borde vara några problem.

Det stora problemet visade sig vara det tredje och sista villkoret vilket var att expressfrakten (passagerare och post) skulle färdas med minst 30 mph i genomsnitt. Det visade sig att mina usla tåg från runt år 1900 inte alls villa åka så fort. De tyckte att de kunde stanna vid varenda vattentorn och reparationsställe de såg.

Första åtgärden på väg mot mina 30 mph var att köra separata tåg med fraktgods som körde långsamt pga många vagnar och snabba tåg med 2-3 vagnar med express. Det gick skapligt men jag hamnade allt som oftast precis under 30 så mer åtgärder behövdes. Jag började då hoppa över varannan station med expresstågen samt endast trafikera de snabba järnvägsbitarna. Tågen kunde då köra längre med hög hastighet innan de skulle stanna vid en station.

Detta gjorde susen, hastigheten pressade sig precis ovanför 30, jippie tänkte jag nu är det lungt. Tyvärr var det inte så enkelt. Mina "smarta" lösningar för att få upp hastigheten på expressgodset gjorde att de flesta av passagerarna och posten stannade kvar vid stationerna eftersom de inte alls ville hålla sig till de få stationer jag trafikerade. Detta i sin tur gjorde att min inkomst sjönk. Nu höll jag hastigheten men pengarna räckte inte att bygga hela sträckan till Istanbul.

Jag körde ett antal spel för att försöka få det hela att gå ihop men det fattades alltid lite pengar. När jag försökte dra in mer pengar på att köra mer expressgods mellan fler stationer så sjönk hastigheten under 30.

Det hela kändes bra surt tills jag äntligen kom på lösningen. Jag började om ett nytt spel och såg sedan till att väldigt fort bygga ihop min järnväg med 2 st AI spelare. Det är nämligen så att de använder sig av min järnväg och kör grejer på till sina stationer. Jag såg till att några av deras stationer blev knytpunkter i "mitt" järnvägsnät. Effekten av detta var att AI-spelarna tog sina tåg och körde in och hämtade expressgodset från mina stationer och körde detta till sin station. Jag fick då en massa pengar i ersättning för att de körde på min järnväg så inkomsten var räddad.

Jag satte sedan upp en lång supersnabb rundbana mellan 2 stationer som jag lät 2 tåg åka på. Dessa fick köra 1 expressvagn var runt runt på banan. Givetvis torskade dessa 2 tåg en massa pengar MEN de gick fort som f*n och fixade med lätthet 30 mph i genomsnitt.

För att fixa det personliga värdet på 15 M fick jag göra en annan liten specialare. I början äger man bara en liten del av det egna företaget (runt 10 %) och man vill gärna äga hela för att det personliga värdet ska bli så högt som möjligt när ens egna företag går bra. Jag såg till att mitt järnvägsföretag hade dragit in/lånat 3-4 M. Företaget gick då rätt bra och aktiekursen var hög så jag kunde inte köpa upp mer aktier. Jag sålde istället alla aktier i mitt eget företag och fick in pengar. Sedan "råkade" jag förstöra en rälsbit mellan alla mina stationer. Effekten blev såklart att inga tåg kom nånstans. Företaget förlorade massor av pengar eftersom det hade utgifter för tåg, räls, stationer, ränta etc etc och inga inkomster eftersom inga tåg kunde kära någonstans. Aktien rasade som en sten. Efter 2-3 år med jätteförluster så var aktien värd kanske en tiondel av vad det var värt innan olyckan med räslen. Vips kunde jag köpa upp hela mitt eget företag för de pengar jag tidigare fick genom att sälja de 10% jag ägde innan raset. Sedan var det bara att bygga ihop rälsen igen och dra in pengarna för att kunna bygga sista rälsbiten till Istanbul.

Sen var det bara att dra upp hastigeheten på spelet till max och en månad innan tiden gick ut så byggde jag sista biten fram till Istanbul och kampanjen var i hamn.

Nästa kampanj är något om att bygga järnväg i Argentina. Återkommer om den när jag hittat tid att spela den.

Kommentarer (1) Trackbacks (0)
  1. Känns nästa som lite fusk att först sälja av allt och sen köra det i botten för att kunna köpa tillbaks billigare. Men vad gör man inte för att klara en kampanj :)


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.