Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

22okt/080

Ny spelkonsol i pocketmodell för tjejer

Spelkonsolen My Life har en 2,5 tums bildskärm, en rund multifunktionsknapp, två knappar att bekräfta kommandon med och en hjärtknapp för att kontrollera biorytmen med. Med de inbyggda uppladdningsbara batterierna kan man spela i timmar, innan de behöver laddas. Spelet kompletteras med tilläggsmoduler i form av minneskort som man trycker in på baksidan av spelkonsolen.

My Life är en ny spelkonsol i pocketmodell för yngre tjejer. Spelet är som en blandning av The Sims, Gameboy och Tamagotchi kompletterat med dagbok, almanacka och adressregister. I My Life skapar du din egen värld och blir den person du drömmer om att vara – var och när du vill.

I My Life väljer du själv vilken person du vill vara och hur världen ska se ut runtomkring dig. Men det är inte bara en drömtillvaro, utan en vardag med skola och uppgifter som måste skötas, samtidigt som du måste ta hand om dig själv och ditt sociala liv. Klarar du det, får du en massa roliga upplevelser och spännande vänner.

Det bästa med My Life är att du kan ta med spelet överallt. Och spela var du vill (eller där du får spela). Du kan prova att leva olika liv och välja hur du vill vara. Men dina drömmar blir snart väldigt realistiska. För väljer du en sportig livsstil, så går det inte att ligga och dra sig – ut och träna bara. Precis som i det verkliga livet går det inte att göra alldeles som man själv vill. Din assistent, Charlie, säger till om du gör något galet eller glömmer något. Men han berömmer också när det går bra. I skolan får du uppgifter på lektionerna och på fritiden kan du spela något av de medföljande spelen i My Life.

Almanacka och dagbok

Till hjälp för ditt riktiga liv och ditt My Life-liv, har du en almanacka som du kan föra in uppgifter i och en dagbok. Du kan prova dina drömmar om och om igen och ta spelet till olika nya nivåer – i en värld du själv skapat. Men du måste alltid ta hand om dig själv.
Den person som du skapat i spelet har en unik DNA och sin egen biorytm, som du måste ta hänsyn till. Varje beslut du tar påverkar din framtid och hur bra du mår. För ju bättre du mår, desto mer skoj blir livet, eller hur?
My Life är en ny spelkonsol i pocketmodell för yngre tjejer. Spelet är som en blandning av The Sims, Gameboy och Tamagotchi kompletterat med dagbok, almanacka och adressregister. I My Life skapar du din egen värld och blir den person du drömmer om att vara. Spelkonsolen har R-port för att skicka meddelanden.

Olika karaktärer att umgås med

Från start innehåller My Life ditt hem med flera rum, kvarteren i grannskapet, din skola och shoppingcentret. Du är inte ensam, det finns 33 andra personer som du kan umgås med och som du även är beroende av, föräldrar till exempel. Eller husdjur som är beroende av dig. För du glömmer väl inte att gå ut med hunden eller ge katten mat?

Nu börjar det kanske bli mycket att hålla reda på, så det är bäst att lägga upp ett schema för dagen i My Life. Då glömmer du inget viktigt och du kommer i väg i tid till skolan. Sedan är det lika bra att skriva upp alla vännerna i en lista och anteckna allt som händer längre fram i tiden i en kalender. När du kommit in i spelet vill du säkert utöka din garderob, din omgivning eller få fler vänner. Det gör du genom att köpa ett Magic
Card, en minnesexpansion som du trycker in på baksidan av konsolen.

Det finns även en fortsättning på My Life på internetsajten www.mylifeclub.se.

Kommentarer (0) Trackbacks (0)

Ännu inga kommentarer


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.