Spelsida.se Läs om allt inom spelvärlden.

26jan/074

Albatross18 – Ett golfspel som är gratis att ladda ner

De senaste veckorna har jag fastnat lite i golfträsket. En kompis tipsade om ett golfspel som var gratis att ladda ner... gratis är gott tänkte jag och laddade ner det för att se vad det var. Spelet är snyggt och funkar mycket bra för att vara gratis. När man loggat in kan man fort komma igång och spela mot andra personer runt om i världen genom de smidiga servrarna som spelet har. Klart värt att testa om du har en stund över.

Spelet heter Albatross18 och finns att ladda ner på http://www.albatross18.com/

Spelet är på 300 M eller nåt liknande.

Albatross18 är ingen vanlig golfsimulator utan mer ett tidsfördriv som har golf som tema. Visst kan man välja klubbor, skruva och ta hänsyn till vinden, underlaget och lutningen för att bli bättre. Att det inte är en golfsimulator i vanlig bemärkelse kan man ana när man besöker hemsidan. Den känns mer som en japansk tecknad serie än ett golfspel.

Under tiden man spelar så får man belöning när man spelar bra. Belöningen kommer i form av "Pang" som är en valuta i spelet. Får man t.ex. en birdie eller albatross så får man mer pang än om man får par på ett hål. För dessa pang kan man sedan köpa nya klubbor, kläder och annat som ger din spelare bättre stats så att du slår längre, skruvar bättre etc.

För att ännu mer visa på att det inte är en golfsimulator så kan man slå specialslag som t.ex. tomahawk och cobra. Dessa slag gör att bollen inte studsar utan stannar där den landar. Dessa slag är mycket användbara om man vill få så få slag som möjligt men de är såklart inte möjliga att slå i verkligheten. Om man tycker att det blåser för mycket eller vill ha hjälp med en putt kan man köpa på sig lite drycker och piller för sina pang som underlättar.

Det som talar för detta spel är att det är kul att lira mot sina vänner samt att det är lite kul att samla ihop pang och sedan skaffa sig ett par byxor eller en tröja som gör att man slår längre.

Det som talar mot detta spel är specialslagen och dryckerna. För att slå riktigt bra... runt -30 på 18 hål så måste man knapra piller och dricka drycker samt lyckas med specialslagen på alla hål.

Kommentarer (4) Trackbacks (0)
  1. Jag vill spela golf

  2. Länken funka inte säger ”bad reqest´´

  3. De har tydligen stängt spelet :(

    http://a18.ogplanet.com/a18_close.asp

  4. jag spelar golf och har 13,5 i hcp och är 13 år.
    Det finns faktis ett ganka likt slag som cobra som det stog i beskrivningen och det är backspin.
    Kan man det så kan man gå förbi flaggan och spinna tillnaka den till flaggan igen.(bollen hamnar viserligen inte på samma plats som den slog ner på men ändå ;P


Leave a comment

Inga trackbacks ännu.